"Бекітемін»
"Троицк ОМ" КММ директоры»
Курсарина С. И.____________
Бракераждық комиссияның жұмыс жоспары
2019-2020 оқу жылына арналған
№ Іс-шараның атауы Жауаптылар Мерзімі
1. "Асхананың жаңа оқу жылына дайындығы. Аспазда санитарлық кітапшалардың болуы. Жаңа оқу жылына арналған комиссияның жұмыс жоспарын бекіту. Бракераж комиссиясының мүшелері тамыз
2. Тағамдардың нормасы мен калориялығына сәйкес ас мәзірінің құрылуын қадағалау. Бракераждық комиссия мүшелері күн сайын
3. Өнімдерді сату мерзімін бақылау. Бракераж комиссиясының мүшелері айына 1 рет
4. Жануарлардан алынатын өнімдердің сақталуын бақылау бракераж комиссиясының мүшелері 10 күнде 1 рет
5. Асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау. Бракераж комиссиясының мүшелері тұрақты
6. Асхана жағдайын кешенді тексеру, тәуліктік сынамалардың болуы, банкалар мен ас үй мүкәммалын таңбалау. Бракераждық комиссия мүшелері қыркүйек, желтоқсан,
Наурыз,
мамыр
7. Порцияларды өлшеуді бақылау, өнімдерді сақтау ережесі, температуралық режим. Өнімдерді сату күні. Бракераждық комиссия мүшелері қазан
8. Көкөністерді, сусымалы өнімдерді сақтау ережесі. Асхана үй-жайларын жинау кестесін сақтау. Бракераждық комиссия мүшелері қаңтар
9. Бақылау порциясының болуын тексеру. Қолданылатын ыдысты өңдеу (тәрелке, шыныаяқ, қасықтар, шанышқы). Сапа журналын жүргізу ,тәуліктік сынамалардың болуы, банкаларды таңбалау. Бракераждық комиссия мүшелері ақпан
10. Бақылау порциясымен салмағы бойынша оқушылар үстелінен ерікті алынған порцияның сәйкестігін тексеру. Бракераж комиссиясының мүшелері Наурыз
11. Көкөністер мен жемістерді сақтау. Дайындау алдында жұмыртқаны өңдеу. Бракераж комиссиясының мүшелері Наурыз
12. Ыдыс-аяқ және ас үй мүкәммалын өңдеу, тағам дайындау технологиясын сақтау. Бракераждық комиссия мүшелері сәуір
13. Өнімдерді сақтау ережесі. Жинау мүкәммалын таңбалау. Бракераждық комиссия мүшелері мамыр
14. "2019-2020 оқу жылындағы комиссия жұмысын талдау" тақырыбы бойынша бракераж комиссиясы мүшелерінің отырысы